16 Ağustos 2013 Cuma

10 Adımda Mükemmel Dudaklar


Peki ben kırmızı ruj uygulamamı nasıl yaptım?



1- Dudaklarımı balm kullanarak nemlendirdim. Sonra da ürünün biraz emilmesini bekledim.

2- Rujumdan bir ton koyu bir dudak kalemiyle önce dudaklarımı istediğim şekilde çerçeveledim, ardından da çerçevenin içini yine kalemle tamamen doldurdum. Siz burada iki işlem arası (çerçeveleme ve doldurma) fotolardan birine bakıyorsunuz bu yüzden çerçevem epey kalın gözüküyor :) 

3- Dudağınızı kalemle doldurduktan sonra, kırmızı rujunuzu dikkatle sürün. Duruma göre fırça da kullanabilirsiniz. Ben pek dudak fırçası insanı değilim çünkü aceleciyim. Ama biraz sabır göstermek, rujun kalıcılığını gerçekten artırıyor.

4- Son halimiz bu. Ben kırmızı rujlarımı genelde pin-up kızı makyajlarında kullanıyorum, yani dudak makyajımı kedi gözü eyelinerlar ve hafif allıklarla kombinliyorum. Pin-up makyajın olmazsa olmazı, mat kırmızı dudaklardır. Haliyle parlatıcı sürmek ihtiyacı hissetmedim.

Bir sonraki yazımda (hafta sonu şehir dışı kaçamağı yapacağım) kırmızı ruj seçiminin detaylarına ve dudak çerçevelemenin inceliklerine değinmeyi planlıyorum.
Duyurulur!
:)

Siz dudak kalemi kullanıyor musunuz? Ya da dudak fırçası kullanmak gibi bir alışkanlığınız var mı? Dudak makyajında olmazsa olmazlarınız neler?

6 yorum :

  1. ben hem dudak kalemi hem de fircadan sasmiyorum.dudagima bakim yapmaktan hic usemmem.cunki ruj benim hayatim.bi sirr veriyim gelip gecer evde hep limonu surerim dudagima.cok nemli ve purussuz oluyor dudak.faydali yazin icin kocaman tessekkur.mesela ust kivrima aydinlaticiyi bilmiyordum iyi oldu. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırça alışkanlığı edinmek makyaj paletlerindeki rujların kullanılabilmesi açısından da güzel. Limon olayını deneyeceğim, merak ettim. Teşekkürler!

      Sil
  2. Çok çok güzel bir blogun var ben çok beğendim yazını ve herşeyi çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bir şeyleri doğru yapabiliyorsam ne mutlu bana :)

      Sil
  3. Makyaj işi zor işmiş gibi geliyor bana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz el alışkanlığı kazanmak lazım :)

      Sil



blogger template by lovebird