28 Ağustos 2013 Çarşamba

BuyCosmo Alışverişim

İnternetten kozmetik alışverişi yapmaktan pek hoşlanmam. Bana göre insan, ürünleri tek tek denemeli, koklamalı, incelemeli. Ancak öyle zaman oluyor ki, aradığınız ürünü, yaşadığınız yerde bulmak gibi bir şansınız olmuyor.

Benim kurtarıcım, yüksek çalışma etiği, hızı ve ödeme alternatiflerinin çeşitliliği ile BuyCosmo oldu.

Hepimizin sevgilisi olan Essence, Floral Grunge serisini çıkardığında, burada muazzam bir Gratis yağmalanması oldu. Ben de sadece dörtlü "Eye Like Grunge" göz farını alabildim. Aynı şanssızlık, Me and My Ice Cream serisinde de peşimi bırakmadı. O ara şehirler arası seyahat modundaydım ve tüm bloglarla öve öve bitirilemeyen Ice Bomb allığından edinemedim.

Bu noktada, "İyi ki varsın BuyCosmo!" diyorum.

Pazartesi gecesi siparişimi hazırlayıp yolladım.
Salı günü öğlen saatlerinde firmadan, "İletişim Eksikliği" maili aldım.
Şaşırdım, nerede hata yapmıştım ki?
Sonra, siteye Facebook hesabımı kullanarak üye olduğumu ve cep telefonu bilgimi eklemeyi tamamen unuttuğumu fark ettim. Müşteri hizmetlerini aradım, cep telefonu numaramı verdim ve bir buçuk dakika bile geçmeden, "Sipariş Onaylandı. Ürünleriniz Hazırlanıyor" maili hesabıma düştü.

Akşam saatlerinde ise siparişimin kargoya teslim edildiği bilgisi, yine mailime gönderildi.

Bu uygulamayı çok sevdiğimi belirtmeliyim. "Kargom ne oldu, gitti mi geldi mi uçtu mu kondu mu?" gerilimi yaşamıyorsunuz.

Aras Kargo'nun taşıdığı siparişim, bugün öğleden sonra elime geçti. Yani neredeyse 24 saat içinde her şey tamamdı!
Denemek için, kapıda ödeme seçeneğini işaretlemiştim.
O konuda da hiçbir sıkıntı yaşamadım. İrsaliyeli faturam da hemen teslim edildi, imzam alındı.


Kutuyu açar açmaz beni bir gülme aldı. Çünkü tüm ürünler, zarar görmemeleri için, şu baloncuklu naylonlara, KUNDAK GİBİ  sarılmıştı.Sağlam çözüm! :)


Tabii bu kundağı öyle haşırt diye açmak olmazdı. Bu sefer halının içinden yuvarlanan Kleopatra misali, baloncuklu kağıdı yerde açtım ve her bir ürünün teker teker özel poşetlere alınıp 
sarıldığını gördüm. 
Bu şeffaf poşetler, ürünün doğru olup olmadığını, paket daha açılmadan anlayabilmenizi sağlıyor. Diyelim ki bir hata oldu ve size sipariş etmediğiniz bir ürün geldi. Torbasını hiç açmadan iade işleminde bulunabiliyorsunuz. 


Sağ salim gelen Essence ürünlerim :)



Arka planda gördüğünüz desenli çantamsı nesne ise, yine bu sabah elime ulaşan bir başka kargonun nimeti. Bir arkadaşım sağolsun beni düşünmüş ve Avon'un geyşa formundaki pratik fırça taşıma dosyalarından hediye etmiş. İçinde ruj fırçası, minik bir allık fırçası ve de süngerli far aplikatörü var. Dosyanın içini, kendi fırçalarımdan en çok kullandıklarını koyacak şekilde düzenleyeceğim.


Özetle, bugün benim için verimli bir gün oldu. Online alışveriş yapacaksanız ve güvenebileceğiniz bir firma arıyorsanız, BuyCosmo'yu tavsiye ederim. 
Benim gibi pimpirikli bir insanı bile memnun etmeyi başardılar.

Sizin online alışverişte tercih ettiğiniz firmalar var mı?

22 yorum :

  1. Ben de internetten kozmetik almak hakkında aynı senin gibi düşünüyordum ama artık BuyCosmo'yu değerlendirebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de diyelim bir ürün kullanıyorsun ama her zaman gidip aldığın mağazanın stoğunda kalmamış, haftaya gelecek diyorlar. O gibi durumlarda da rahatlıkla kullanılabilecek bir site. Çok da ilgililer. 50 lira üstünde kargo bedava.

      Sil
  2. Şimdiye kadar hiç kozmetik veya giyim alışverişimi internetten yapmadım . Güvenemiyorum çünkü. O yüzden genelde online alışverişte tercih ettiğim siteler yemeksepeti.com ve dominos oluyo :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen! Elzem durumlarda gittigidiyor.com'u kullanıyorum, çünkü güvenlik konusunu aşırı sıkı tutuyorlar. Siparişini veriyorsun ama para satıcının hesabına gitmiyor. Gittigidiyor havuzunda tutuluyor. Ne zaman ürün eline geçiyor, o zaman "siparişimi aldım, her şey yolunda" diyorsun ve siparişi onaylıyorsun. Para ancak o zaman satıcının hesabına gidiyor. Siparişin gelmedi mi? Hop, iptal. Paran gene senin hesaba dönüyor.

      Ayrıca.. Yemeksepeti aşktır!

      Sil
    2. Gittigidiyor iyimiş o zaman :) Eğer kaygılarımdan kurtulabilirsem değerlendirmek gerek ve de dominosu es geçmeyelim lütfen :)

      Sil
    3. Yemek sepetini Dominos için kullanıyorum zaten, öhm öhm. :D

      Sil
    4. Ben direkt Dominos'un sitesinden veriyorum yemek sepetini ise lahmacun gibi şeyler için kullanıyorum :D

      Sil
    5. Acıktım Hande acıktım. Anlıyor musun? :D

      Sil
    6. O zaman sizi şu siteye yönlendiriyorum efendim http://www.dominos.com.tr/ ve de makyaj fırçası taşıma dosyanızı çok hoş bulduğumu belirterek yorum kısmını terkediyorum :D

      Sil
  3. Güle güle kullan canım,Essence'in koleksiyon ürünlerini bulmak gerçekten çok zor oluyor,istediğin ürünlere kavuşmana çok sevindim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:)

      Sadece koleksiyon ürünlerde değil, normal ürünlerde de sıkıntı oluyor. Bize de çoook yavaş geliyor. Şu tinted lip balm gelse de denesek!! Değil mi ya?

      Sil
  4. Hepsini güle güle sür sürüştür :)

    YanıtlaSil
  5. İnternette alışverişe hep korktum, kargo sağlam gelir mi, süresinde gelir mi en çok düşündüren sorular, bu yazıyı okuyunca pek bir heveslendim ama bakalım ne zaman cesaret edebilicem ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödemede, taşınmada, geliş süresinde sorun yaşanma ihtimali çoook çok çok düşük Sempacım.
      Ha ama şöyle bir durum olabilir; bazı kargo firmalarının çalışanları çok (hımm nasıl desem) boş olabiliyor. İşini boşlayan garip garip tipler yanş. Ben bugüne kadar hiç denk gelmedim ayrı konu. Ama gelenleri duydum. Şube şube kargo kovalamalar, bir günde gelen kargoyu üç günde teslim etmemeler filan. Aras iyi çalışıyor ama.

      Sil
  6. Bende hiç sevmiyorum internetten almayi.Ellemeli, koklamali dediğin gibi :)
    Güle güle kullan hepsini canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kozmetik kokusunu çekeceksin bööööyle içine:) Teşekkürler!!!

      Sil
  7. süpermiş, güle güle kullan:) titizlikle paketlenmiş gerçekten. sipariş ettiğin ürünlerde çok güzel

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    Yeni takipçinizim, bana da beklerim :)
    http://nebihanakca.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. ne kadar bir kargo ücreti ödediniz ? :)

    YanıtlaSil



blogger template by lovebird