25 Ağustos 2013 Pazar

Günlük Hayata Uygun Pin Up Makyaj

Yeniden merhaba!

Bugün pin up stili makyaj nasıl yapılır ve günlük kullanıma nasıl uyarlanır ona bir bakalım istedim.

Önce, kavramın kökenine göz atalım.

İngiliz diline 1941 yılında giren "pin up" sözcüğünün kökeni, özünde 1890'lara dayanıyor. Türkçe'deki karşılığı ise "raptiyelemek".
Dönemin vintage güzelliğine, kadınsı kıvrımlarına ve cazibesine sahip olan modellerin, dergilerde ve gazetelerde boy boy pozları yayınlanıyor. Bu pozlar; kanlı canlı modellerin fotoğrafları olabileceği gibi, yine modellerden ilham alınarak illüstrasyonları yapılmış kartpostal kadınları olarak da karşımıza çıkabiliyor. E kim duvarını güzel şeyler süslesin istemez ki? Haliyle, bu fotoğrafların kesilip duvarlara, dolaplara raptiyeyle tutturulması "pin up", bu trende konu olan modeller ise "pin up kızı" adını alıyor. 



Pin up makyajının merkezinde koyu renk dudaklar ve keskin hatlı, kuyruklu eyeliner çekilmiş gözler yer almaktadır. Böylece seksi, cesur ve aynı zamanda da "ayna karşısında saatlerini harcamamış ama baksana şahane gözüküyor!" duruşu elde edilir. 

Tabii her gün her an her dakika kıpkırmızı rujla gezilemeyeceği için, klasik pin up makyajını revize edip, günlük kullanıma daha uygun olacak şekilde yorumladım.


Bu makyajı gece dışarı çıkarken taşımak istiyorsanız, daha koyu kırmızı ya da canlı pembe rujlardan ve takma kirpiklerden yararlanmanızı öneririm. Pin up makyaj, çok düzgün biçimlendirilmiş saç kullanma gereğini beraberinde getirir. Aksi takdirde istediğiniz görünümü elde edemezsiniz. En basiti iri bukleler halinde maşalamak. "Yok ben uğraşırım, daha sofistike modeller de denemek isterim" derseniz, şu videoyu bir izleyin.
Altı farklı model, hepsinin yapımı son derece kolay ve saç spreyiyle tel tokadan başka bir malzeme de gerektirmiyor.

Siz bu kombinasyonu tamamlamak için ne renk ruj seçerdiniz?
Hazırlamamı istediğiniz bir makyaj stili öneriniz var mı?
Keyifli saçlar, keyifli makyajlar!

14 yorum :

  1. bu konuyu okuyunca karar verdim ben hep pin up geziyormuşum ^.^

    YanıtlaSil
  2. Ben ruj kullanmiyorum buna da cook yakim makyaj yapiyorum sadce golgelendirme kismini yapmayi yarn deneyecegim cok guzel bir yazi olms canm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım güzek bir sonuç elde edersin. Ufak detaylar büyük fark yaratabiliyor gerçekten!

      Sil
  3. Çok güzel yapmışsın ve anlatmışsın ellerine sağlık bayıldımm! :)

    YanıtlaSil
  4. Şu kız saçını doğal bıraksa daha iyi ya oynadı durdu bir sürü uyduruk antin kuntin model yaptı bir tek ilki güzeldi bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahaha!!! Ben de ilkinin sonundaki at kuyruklu versiyonu sevdim. Çok pratik ve zarif.

      Sil
    2. aynen işte o at kuyruk versiyonu diyorum bende onu beğendim :))

      Sil
  5. kirpik dibine surulen far kismini anlayamadim..eyelineri ne guzel cekmissiniz yokmu kolay bi yolu?cok guzel bi makyaj olmus

    YanıtlaSil
  6. Yani eyelinerın altında, koyu kahverengi farla yapılan bir baz hat var.
    İki kat üst üste gibi düşünün.

    Kolay eyeliner çekme teknikleri için şu yazıya bakabilirsiniz:) : http://tutumlupudriyer.blogspot.com/2013/08/eyeliner-cekmek-icin-uc-farkl-yontem.html

    YanıtlaSil



blogger template by lovebird