20 Ağustos 2013 Salı

Sally Hansen 450 - Fairy Teal Oje

Geçenlerde makyaj dolabımı düzenledim ve haliyle kurumuş - bozulmuş pek çok ojem çöpü boyladı. Bu operasyondan nasibini en fazla alanlar ise caaaaaanım turkuazlarım, mavilerim ve yeşillerim oldu. Sevgili anneciğim ortalarda "Ojelerimi yenilemem lazım, turkuazlarım kurumuş, yeşillerim mahvolmuş" diye homur homur homurdanmama pek içlenmiş olacak ki, bana Sally Hansen'ın Complete Salon Manicure serisinden 450 numaralı Fairy Teal ojesini getirdi.

Önce ürün hakkında genel bir bilgi verelim.

Amerikan tırnak bakımının bir numaralı markası olarak tanınan Sally Hansen, Complete Salon Manicure serisi ile 5'li etki vadediyor: Astar kat, güçlendirici etki, uzatıcı etki, göz alıcı renk ve cila kat. Ayrıca, ojenin içerdiği Time - Release teknolojisinin de ojenin kalıcılığını on güne kadar uzattığı iddia ediliyor. 
Bende bir ojeyi tırnağımda on gün tutacak sabır olmadığı için, bu konu hakkında bir yorum getiremeyeceğim :)

Gelelim ojenin adına. 
Kelime oyunlarından oldukça hoşlandığım için, "Fairy Teal" adını (orijinali fairy tale, yani peri masalı) oldukça beğendim. Ama ojenin altını bir çevirdim ki.. O da ne!? Su yeşili yazıyor! Su yeşili daha açık, daha mint, daha fresh bir renktir. Bu elimdeki oje ise bariz teal, yani petrol yeşili ve çam yeşili arasında gidip gelen, hem yazlık hem de kışlık kullanıma uygun bir renk. 
Tabii bu Sally Hansen'ın değil, ürün adlarını Türkçe'ye kim çeviriyorsa onun kabahati. Marka ne yapsın!?

Bu çeviri hatasını geride bırakıp yeniden ojenin kendisine dönelim. 

Sally Hansen'ın Complete Salon Manicure serisinin özelliği, fırçalarının kalın ve yassı olması. Bu durum kimi kullanıcılar için avantaj, kimisi için dezavantaj olabilir. China Glaze'de olduğu gibi, ince fırçalı ojeler kullanmaya alışıksanız, uygulamada biraz sıkıntı çekebilirsiniz. Ama ben, tırnaklarım geniş geniş ve kare biçimli olduğu için manikürümü çok daha hızlı bir şekilde tamamlayabiliyorum. Bu, tamamen kullanıcının tırnak şekline ve el alışkanlığına kalmış.

 Oje rengini iki ince katta veriyor ve tam anlamıyla şişedeki rengi sağlıyor. Bu durum beni memnun etti. Neden derseniz, daha önce Sally Hansen'ın yine aynı serisinden 510 numaralı I Pink I Can ojesini kullanmıştım. Şişede çok tatlı bir bebek pembesi olan renk, tırnağımda açık çingene pembesine dönmüştü.

Gün ışığındaki duruşu bu.
Sally Hansen ojeleri Gratis'te, Watsons'ta ve büyük eczanelerde bulabilirsiniz.

Siz daha önce hiç Sally Hansen marka ojelerden denediniz mi? Önerebileceğiniz renkler var mı?

6 yorum :

  1. yapısını çok beğenıyorum bu ojelerin kırmızı rengini severek kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dayanıklı ve kaliteli kırmızı oje bulmak gerçekten zor! Memnunsan harika! Kook-A-Mango rengini denemiştim zamanında ama o da pek kırmızıdan sayılmaz :) Mercana daha yakın.

      Sil
    2. Bendeki kırmızı renk Right Said Red. Bir de bu rengi dene canım tam bir kırmızı :)

      Sil
    3. Bayrak kırmızısı!! Not alınmıştır, mutlaka edinip deneyeceğim! :)

      Sil
  2. yuzukle ne sahane durmush.gule gule kullan. ben buzdolabinda tutuyorum bozulmuyor ojelerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim!

      Anneannem ojelerini buzdolabında saklardı, hatırlıyorum :) Ben, ojelerimi kendi çekmecesinde saklıyorum, hem serin, hem kuru hem de ışık almıyor. Ancak bazı ojelerimi ayda yılda bir sürdüğüm için kuruma olabiliyor maalesef. Benim suçum :(

      Sil



blogger template by lovebird