11 Ağustos 2013 Pazar

Yüz Kontürleme

Makyaj yaparken elimizi ayağımıza en sık dolaştıran konulardan biri de bu.
Şu yazımda, yüz şeklinin nasıl belirleneceği konusundan bahsetmiştim.

Şimdi sırada, birkaç makyaj hilesiyle ideal yüze nasıl kavuşulabileceği var.

Öncelikle: NASA için uzay mekiği inşa etmiyoruz. Yapılması gerekenler son derece basit.
İşe koyulmadan önce üç adımımız var.

1- Kaçıncı söyleyişim bilmiyorum ama: YÜZÜNÜZÜ TANIYIN. Tepeden aydınlatmalı bir mekânda ayna karşısına geçin, parmaklarınızı ve dikkatinizi kullanarak elmacık kemiğiniz nerede, kaş kemiğiniz nerede, çene kemiği hattınız hangi yolu izliyor şöyle bir bakın. Elmacık kemiğinizin altındaki boşluğun tam nerede olduğunu kestiremiyorsanız, yanaklarınızı içeri çekin, dudaklarınızı büzün ve balık olun! Bahsettiğim hattın nereden geçtiğini hemen göreceksiniz! :)

2- Kullanacağınız ürünleri belirleyin. Günlük makyaj yapıyorsanız toz ürünler daha doğal bir sonuç verir. Özel bir geceye katılıyorsanız ya da bir fotoğraf çekiminiz varsa, o zaman kremsi yapıdaki malzemeler daha yerinde olacaktır. Toz ürün kullanacaksanız fırçalarınız, kremsi ürünler kullanacaksanız süngeriniz (beauty blender formatındaki süngerler bu iş için ideal) hazırda olsun.

3- Sakin olun :)

Malzeme seçiminizi nasıl yapacağınıza bir bakalım: 


AMAÇ NE?
Yüzünüzü oval bir şekle sokmak ve boyut kazandırmak.

NASIL OLACAK BU İŞ?
Yüzünüzde geri plana itmek istediğiniz kısımları koyu renklerde gizleyip, ön plana çıkarmak istediğiniz kısımları açık renklerle vurgulayarak.


Boş bir makyaj şablonu üzerinde çalışarak, nerelere hangi renklerin kullanılması gerektiğini göstermeye çalıştım. (Berbat photoshop yeteneklerimi mazur görün!)
Detaylar aşağıda!

Herkesin yüz şekli farklıdır ama genel anlamda yüz kontürleme, bu noktalar takip edilerek yapılır. Toz ürünlerle kontürlemeyi adım adım inceleyecek olursak:

1- Her makyajda olduğu gibi, önce baz ve fondöten uygulaması gerçekleştirilir.

ÖNCE KOYU RENKLER!

2- Balık surat olup elmacık kemiğinin altındaki hattın yerini belirlemiştik ya? Hah! Şimdi işimiz o hatla! Fırçanıza, teninizin bir iki ton koyusu olan ürünü alın. Ve elmacık kemiğinizin alt kısmına uygulayın. 

3- Geniş bir alnınız mı var? Daraltabilirsiniz. Koyu renk ürünlerle devam ediyoruz. Alnınızın her iki yanına, şablonda gördüğünüz koyu uygulamayı yapın. Aynı ürünü şakaklara da uygulayıp, alın ve elmacık kemiğindeki koyu hattı hafifçe birleştirirseniz çok daha iyi durur.

4- Elinize ne çok kalın ne de çok ince fırça alın. Çünkü daha dar bir alana müdahale edeceğiz. Burnunuzu büyük buluyorsanız, burun kemiğinizin her iki yanını koyultun. Tepe noktası, kaşlarınızın başlangıç noktasıyla hemen hemen aynı hizada olmalı. Burnunuz uzunsa ve kısaltmak istiyorsanız, aynı ürünü burnunuzun ucuna da sürebilirsiniz. 

DİKKAT!
Koyu renkler burnunuzun iki yanına uygulanır, üstüne değil! Oraya aydınlatıcı gelecek ki daraltma operasyonu başarıyla tamamlansın!

5- Yüzünüz yuvarlak ve daha ince, daha zarif görünümlü bir yüz elde etmek istiyorsunuz. Büyücenek bir fırçayla çene kemiğinizin boynunuzda birleştiği noktaya koyu ürününüzü uygulayın. Kalıp gibi bir görüntü oluşmasını engellemek için fırçanızı hareket ettirin ve ürünün kalanını boynunuza yayın. Bu sayede, çenenizin altına çamur bulaşmış görüntüsünü engellemiş olursunuz.

AÇIK RENK ÜRÜNLERE GEÇELİM Mİ?

6- Yüzünüzün oval olmasını engelleyen unsurları koyu renklerle geri plana ittiniz. Şimdi nerenizi ön plana çıkarmak istiyorsunuz? 
Aydınlatıcı, açık renk pudra ya da teninize uygun açık renk bir far.. Hiç farketmez. Burnunuzun üstüne, aydınlık bir hat geçin. (Şablona bakmayı unutmuyorsunuz, değil mi?) Bu hattı, alnınızın ortasına doğru devam ettirin.

7- Kaş altınız ve göz altlarınızı da açık renklerle vurgulayın. Göz altı vurgulamanızı, elmacık kemiğinizin üstüne kadar yayabilirsiniz, böylece 2. adımda gerçekleştirdiğiniz yanak boyutlandırma hilesini başarıyla tamamlamış olacaksınız. Bu bölgede aydınlatıcı kullanımını çok abartmayın. Allığınıza yer kalsın!

8- Alt dudağınızın altına, yani çenenizin orta yerine uygulayacağınız aydınlatıcı ile dudak şeklininizi öne çıkarabilirsiniz.

Bitti bile!
 Neresi neredeydi aklınız karıştıysa, aşağıdaki adımlara bir göz atabilirsiniz. Yukarıda anlatılanların özeti niteliğinde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Grafik kaynağı meçhul! 



Peki farklı yüz şekillerinde kontürleme nasıl oluyor?
Dediğim gibi, amaç, yüzü oval bir forma sokmak. Yolunuza çıkan her noktayı koyu renklerle geri plana itin. Aşağıda, yine internetten bulduğum ancak ne yazık ki esas kaynağına bir türlü ulaşamadığım bir grafik var. Sanırım uzun süredir sanal ortamda dolaşımda olan enstantenelerin çıkış noktasına ulaşmak, bir yerden sonra imkansız oluyor!


Kremsi dokudaki ürünlerle kontürleme olayına gelecek olursak, sistem gene aynı mantıkta işliyor. Ürünleri yüzünüze fırça darbeleri (yaymayın, sadece sürün) veya parmaklarınızla uygulayabilirsiniz. Dağıtma işlemini ise hafif sünger darbeleriyle tamamlayacaksınız. Sünger darbeleri esnasında yavaş hareket edin ve küçük alanlarda çalışın. Yoksa tüm renkler birbirine girer, en başa dönersiniz. 
Kremsi dokudaki ürünlerle yüz kontürleme yapan isimlerin başında Kim Kardashian geliyor.
Bakınız, makyajının öncesi ve sonrası!

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorularınız varsa ulaşabilirsiniz!

10 yorum :

  1. Makyajı bu kadar derinlemesine yapmıyorum ama eğer yaparsam rehberimi buldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onore oldum, teşekkürler! :) İlerleyen günlerde daha günlük, daha pratik alanlarda da ipuçları yayınlayacağım, umarım onlar daha çok işine yarar :)

      Sil
  2. Son derece önemli bir konu gerçekten, açık ve koyu geçişlerin nerede olması gerektiği çok güzel anlatılmış. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana!

      Sil
  3. merhaba benim adım nehir çok güzel bir açıklama olmuş ama ancak birkaç sorum olacak acaba makyaj yaparken hangi fırçalar kullanılmalı ve sırası ne bir de hangi ürün ne zaman kullanılacak daha detaylı bilgi istiyorum açıkcası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda detaylı bir yazı hazırlayabilirim.
      Ancak hemen bir ön bilgi vererek yardımcı olmaya çalışayım.

      Fondöten uygulaması için çift kıllı fondöten fırçaları vardır. Bu fırçaların dip kılları sert ve siyah, uç kılları ise daha yumuşak ve beyazdır. Bu tip fırçalarla fondöten uyguladığında, yüzünde fırça kılı izi kalmaz. Ama kusursuz uygulama için yumurta formundaki süngerleri tavsiye ederim. En basitinden, bir Gratis'e uğrarsan beş liraya satın alabilirsin.

      Allık fırçası için özel bir seçim yapmana gerek yok. Sadece kıllarının çok sert olmamasına dikkat et. Çünkü sert kıllı fırçalar, bazı yumuşak yapılı allıklarla tozumaya neden olabiliyor.

      Son olarak yüz makyajında sahip olman gereken şey, bir kontör fırçası. Bu fırçalar tepeden bakıldığında yuvarlak ve tombul değildir. Dar ve kesin uçludur. Misal: http://3.bp.blogspot.com/-tv31TkH7utQ/UIBImZee7PI/AAAAAAAAD5c/_O177voSd5M/s320/25b6cfbde01ac0eb80e034f19f4860b7.png

      Bu tip fırçalar, elmacık kemiğinin ave çene kemiğinin altına tam oturur.

      Son olarak, göz altların için sıvı kapatıcı kullanıyorsan, bir kapatıcı (concealer) fırçası edinebilirsin. Bunlar da normal yüz fırçalarından daha ufak, far fırçalarından daha tombul, yumuşak fırçalardır.

      Umarım faydası olmuştur. Sevgiler!

      Sil
  4. İyi aksamlar yardımınıza çok ihtiyacım var yakında nişanım var ve urfa da kontür makyaj yapan bi kuaför bulamadım, yüzüm yuvarlak yüzüme uygun kontür makyajıyla ilgili daha açıklayıcı bilgi verir misiniz. Ayrıca kullanacağım ürünleri nerelerden bulabilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ben konturleme malzemelerini ve fondoteni söylediginiz gibi uyguladım. Fakat pürüzsüz ve doğal durmadi ve Toparlandı.yardimci olabilir misiniz

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar yazınız çok açıklayıcı öncelikle elinize sağlık
    Benim sorum şu:sorunlu ve kötü bi yüzüm yok ama konturlu yuze de ozenmiyor degilim çok pahalı olmamakla birlikte gratis gibi yerlerden bulabilecegim uygun aydinlatici kontur gibi gerekli ürünleri paylaşır misiniz ?

    YanıtlaSil



blogger template by lovebird