29 Eylül 2013 Pazar

Avon Clinique'e karşı!


Gün geçmiyor ki hayatımıza yeni bir makyaj trendi girmesin.
Bu trendlerden biri de, öncülüğünü Clinique'in yaptığı Chubby Stick kalem ruj / balm modası oldu.
Moda deyip geçmemek lazım, dudak kalemi olmadan sürülen rujun ne kadar dağınık ve kötü bir görüntü sunacağını hepimiz biliyoruz. Bu tombik kalem rujlar ise bizi hem kalem / ruj fırçası taşıma derdinden kurtarıyor hem de dudaklara yoğun bakım sağlıyor.

Peki bir marka bu işe girişir de diğerleri girişmez mi?
Bu konuda adım atan diğer firmalar Max Factor, H&M, NYC, Sephora, L'Oréal, Oriflame ve en sonunda da Avon oldu. NARS'ın da kalem rujları var. Arada atladığım marka varsa söyleyin lütfen! :)

Bir süre önce, Clinique'in chubby stick kalem rujlarının Intense serisinden 02 numaralı Chunkiest Chili adlı ürünü edinmiştim. Ancak hemen hemen bütün bloggerlar bu konuyu ele aldıkları için, özellikle bir yazı hazırlamamıştım.

Ne var ki, elime üç dört gün önce geçen Avon Ultra Colour Lip Crayon kalem ruj, beni bu yazıyı yazma durumunda bıraktı. Zira eminim ki bu kalem ruj karmaşasında, kim neyi alacağı konusunda duraksamalar yaşıyordur.


"Birinin rengi başka, birinin rengi başka. E ne demeye bu ikisini karşılaştırıyorsun?" diyenleriniz olabilir. Bu işe girişmemin sebebi, her iki ürünün de üç aşağı beş yukarı aynı vaatlerde bulunması. Yani yoğun renk, yoğun nemlendirme, pratik kullanım, kalıcı renk. Formüller ve vaatler aynı olunca, karşılaştırılan ürünün renginin pek bir önemi kalmıyor.

Öncelikle sizleri, her iki ürünün internet sayfalarında yer alan resmi verilerden yola çıkarak oluşturduğum "kimlik kartları" ile başbaşa bırakıyorum.



İki ürünü ayrı ayrı değil, kriter kriter karşılaştıracağım.

AMBALAJLAMA

Clinique'in kalem ruju, zarif, kaliteli kartondan yapılma, pastel renkli ve çiçekli bir kutuda geliyor.
Avon ise klasik siyah kutularından yararlanmış.

Her iki ürünün ebatı da aynı.
Her iki ürün de, saat yönüne çevrilerek yükseltiliyor ve aksi yönde çevrilerek kapanıyor.

Clinique, farklı dokuları harmanladığı için ambalajlama konusunda Avon'un siyah plastiklerinin önüne geçiyor.


RENK - KOKU - DOKU

Her iki markanın renkleri de ilk bakışta oldukça canlı. Bu canlılık, swatchlarda kendini gösteriyor. Hatta Avon'un daha yoğun durduğunu rahatlıkta söyleyebiliriz.


Fakat o da ne!? Avon'un Ultra Colour Lip Crayon Carefree Coral'ı bildiğiniz şakır şakır simli çıktı! Nasıl bir şoka uğradığımı tahmin edersiniz. Çünkü ürün tanıtımında simli ifadesi KESİNLİKLE geçmiyor.

İki ürünün de bariz bir kokusu yok.

Clinique Intense sürdüğünüzde, hafif bir dokunuş bile yapsanız, rengin dudaklarınızın tamamını kapladığını, çizgilere dolmadığını ve kremsi bir parlaklık verdiğini görüyorsunuz.


Ne var ki aynı şeyi Avon için söyleyemeyeceğim. Evet, parlak, hatta cayır cayır bir renk veriyor. Ne var ki ürün, üzerinden kaç kez geçersem geçeyim tam bir örtücülük sağlamıyor. Aşağıdaki swatchta göreceksiniz; aralardan dudağımın kendi rengi belli oluyor.


Avon'un bir başka dezavantajı, rujun içindeki o simleri birebir hissetmeniz. Yalnış duymadınız! O simler, resmen peeling gibi dudağınızı haşır haşır dalıyor. Pürüzsüzlükten uzak garip bir görünüm veriyor.

İki ürün de kalıcı, o konuda bir sıkıntı yok. Ancak Avon'un ürününü dudağımdan çıkarttığımda geride hala simler parlıyordu.

Her iki ürün de bir noktadan sonra dudaklarımda kurumaya neden oluyor. Ancak Avon'dan kaynaklı kurumam daha yoğun oldu.



ÖZET

Clinique Intense serisi, ürün tanıtımında verdiği vaatlerin hepsini yerine getiriyor.
Avon ise bu konuda sınıfta kalıyor. Simlerin varlığı belirtilmemiş, "kremsi doku" kısmı ise içten içe kahkaha attırıyor. Kremsi mi? Peelingimsi desek?


SONUÇ

Avon, şahane rujlar üreten ve dudaklarda saten etkisi yaratan bir marka olması nedeniyle uzun yıllardır bir numaralı tercihimdir.
Lakin kalem ruj furyasına katılmadan önce, gerekli araştırmaların hakkıyla yapılmadığına inanıyorum.
"Hangisini alayım?" derseniz, paraya kıyın, Clinique edinin diyorum.

Sevgiler!

26 yorum :

  1. Ben iki gündür ojelerinize bayılıyorum ama..:))
    Süperler cidden süperler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A çok teşekkür ederimm :) Mestan'a sevgiler, öpücükler :)

      Sil
  2. Sim yapısı bakımından avon'u hiç beğenmedim aynen katalogta oyle birseyden bahsetmiyordu ama yogunrenk bakımından birazda kalıcılık bakımından avon diyorum. Ama clinique ve oriflame lip impact ı avon a yeğlerim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oriflame'i denemedim, daha doğrusu Oriflame kullanmayı bırakalı uzun zaman oldu. Blogunda konuyla ilgili yazı var, bakacağım şimdi:)

      Sil
  3. Gule gule kullan cok guzel inceleme ve karsilastirma yapmissin. Ben Avonun rujlarini alacagim zaman google da buluyorum kendimi. Maalesef Avon'un katologtaki renk ve yapi bilgisi eksikligi... Bir ruj serisinin A rengi satenken B rengi simli cikabiliyor. Butun renkleri simli olmayabilir kalem rujlarinda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avon'da ciddi bir bilgilendirme eksikliği var, kesinlikle katılıyorum. Ama bunların hepsi simli. Nereden biliyorum, yaklaşık 20 yabancı blogtan 50'ye yakın swatch fotoğrafı inceledim. Maalesef. Şıkır şıkırlar.

      Sil
  4. Eklemk istedim h&m ve nyc'nin denkalem rujlari var . Avon ile clinique arasinda ciddi fark var. Avonda dudaklar bakimli gibi durmazken clinique surmus oldugunuz dudaklar cok bakimli hos duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. H&M ve NYC hemen yazı içine ekleniyor efendim, teşekkür ederim :)))

      Sil
  5. Cok guzel olmus canim yazin. Nette gormustum avonun yeni chubby stickimsi rujlarini tam heyecanlanmistimki yazinla karsilastim :( iyi oldu gordugum , bosuna almis olsam uzulurdum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da renkli dudak peelingi edinmiş olurdun :D

      Sil
  6. avonun kalem rujunu merak etmiyor değildim, bu yazı gayet güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. avonun rengini sevdim ama simer dudağa geliyorsa hoş değil tabi.. lorealin bendeki kalem ruju da aynı şekilde simler sürekli ağzımda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renk benim tenime çok gitti, yüzümü çok doldurdu ama o his.. O his.. O pütürler..

      Sil
  8. Avonun perfect kiss serisini kullanıyorum genelde
    aynı zamanda da satışını yapıyorum kendi çapımda arkadaşlarıma tanıdıklarıma filan
    bu ruju isteyen olursa simli diye diönot düşeyim :)
    iyi oldu öğrendiğim :)

    teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir temsilci daha! :))) Mutlaka dipnot, mutlaka :)
      Sevgiler!

      Sil
  9. Senin bu yazından sonra ben bu kalem ruj yazısını yazmamaya karar verdim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OLMAZ!! YAZ!!!!!! Ben sadece karşılaştırma yapmak istemiştim :(

      Sil
  10. bende avonun bu kalem rujunu merak ediyorumm benim bloğumada beklerim http://sedefilemodamakyaj.blogspot.com/2013/09/eylul-favorilerimmm.html

    YanıtlaSil
  11. Merhaba bloğunu yeni keşfettim. Tavsiyelerin bir harika, bayıldım. Ben de Clinique'in ürünlerini diğer markalarla asla kıyaslamıyorum kesinlikle bariz fark var iki ruj arasında...

    Bana da beklerim,
    Sevgiler.
    http://sebnemorhun.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni zaten takip ediyorum, çalışmalarını da beğeniyle izliyorum. Güzel yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  12. başka markaların da kalem rujlarını edinirsen şayet karşılaştırma yazısı yazarsan çok çok sevinirim ;) faydalı bir yazı olmuş eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edinirsem mutlaka yazarım :) Teşekkürler!

      Sil
  13. benim de çok istediğim bir üründü clinique'nin chubby stick'i... ve çok hoş çok doğal durmuş.... seninle aynı fikirdeyim avon'unkini hiç beğenmedim cidden çok parlak çok simli:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bir Clinique Chubby Stick edin derim. Hem bereketli hem de verilen paraya değiyor.

      Sil



blogger template by lovebird