6 Eylül 2013 Cuma

Kısıtlı İmkanlarla Makyaj

Benim için makyaj yapmak, terapiden farksız.
"Yüzü tuval olarak görmek" olayı var ya, aynen öyle.

Kadınlar stresli zamanlarda kendini temizliğe verir, kuaföre atar, alışveriş yapar... Ben ise makyaj fırçalarıma sarılırım. Basit bir ruj bile insanın modunu değiştirir.

Ne var ki bu seferki konu mankenim, çok yakın bir arkadaşım oldu!

Uzun süredir kimseye makyaj uygulaması yapmamıştım.
Üstelik bu sefer işim, çok daha zorluydu.
Neden mi? Fikir birden ortaya çıktı. Arkadaşım ise başka bir şehirden gelmişti, malzeme yelpazesi son derece dardı ve benim de yanımda makyaj ürünü namına hiçbir şey yoktu! Evden nasıl çıktıysam...

Sonuç olarak biz bu denemeyi "Limited Makeup Item Challenge" olarak adlandırmaya karar verdik.
Yani "Kısıtlı İmkanlarla Makyaj"!

Elimizde olanlar: The Balm'un Hot Mama allığı, Cheater maskarası, Balm Jovi far paleti, Loreal'in True Match pudrası, bir süngerli aplikatör, bir far fırçası, bir de Rimmel London marka dipliner.

Ortada ne baz vaaar, ne fondöten - BB krem - kapatıcı tarzı bir şey vaaar, ne gerekli fırçalar vaaaar, ne kaş kalemi vaaarr.. Ne olacak? E o zaman mücadele başlasın!


Bu arada Balm Jovi far paletinin her kadında bulunması gereken bir ürün olduğunu tekrar tekrar belirtmek isterim. Aydınlatıcısı, ruju, geniş ve cesur renk skalası, allığı... Hiçbir şey olmasın ama bu palet olsun desem yeridir!


İşe, iyice nemlendirilmiş yüze pudra uygulayarak başladım. Allahtan pudranın süngeri içindeydi ve oldukça kaliteliydi. Yoksa elle pudra sürmek gibi fantastik bir işe kalkışmış olacaktık! Loreal'in True Match Powder ürününü daha önce hiç denememiştim. Ama kapatıcılığı ile benden tam puan aldı. Hatta şöyle söyleyeyim, kendisi göz altlarında bile büyük fark yarattı!

Kaş altına "Adagio" sürerken...
Göz makyajında Balm Jovi'nin Lead Zeppelin farını kapakta, Allegro farını ise kaş kemiğinde ve V kısmında kullandım. Göz pınarlarına ışıltı vermek için Metal-ica ve Iron Maid-in farlarını karıştırdım. Böylece ortaya, altın ve gümüş rengi arası, nefis bir renk çıktı.

Tüm bu uygulamaların ardından, göz kapağının tam ortasına bir miktar aydınlatıcı kondurdum ancak yukarıdaki fotoğraf bunu yapmadan önce çekildiği için maalesef göremiyorsunuz.

Allegro inanılmaz bir far. Burun kontürlemesinde ve kaş doldurmada yine bu seçenekten faydalandım. Ardından yine Balm Jovi paletinin içinde yer alan aydınlatıcıyı ve Hot Mama allığı kullanarak işlemi tamamladım.
Biraz eyeliner, biraz rimel..

Kısıtlı imkanlarla başladığımız macera, tahmin ettiğimizden de tatmin edici bir şekilde son buldu!


 Siz daha önce elinizin altında minimum malzemeyle makyaja kalkıştınız mı? Ortaya nasıl bir sonuç çıktı? Göz kaleminden far yapmak ya da ruju allık olarak kullanmak gibi formülleri denediniz mi?

17 yorum :

  1. Göz kaleminden far, rujdan allık, nemlendiricen saç kremi.. Hepsi var bende :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nemlendiriciden saç kremi!? Hemen tarif istiyorum Aseta! Hemen!! :)

      Sil
    2. Yok yahu önemli bir şey değil :)Saçlarım çok kabardığı zaman ellerime el kremini sürüp saçlarıma sürüyorum, budur :)

      Sil
    3. İyiymiş, denemek lazım :) Teşekkürler!

      Sil
    4. Aaa benim de uyguladığım bir yöntem :) Harika bir makyaj olmuş ellerine sağlık :)

      Sil
    5. Teşekkürler Hande'm!! Cidden şu nemlendirici olayını merak etmeye başladım ama!

      Sil
    6. Bugün mesela saçımı düzleştirdim, evden çıkmadan önce de kabarmaması için el kremini önce elimde emilmesini bekledim biraz, ardından saç uçlarıma sürdüm sn de dene bence pudriyerim :))

      Sil
  2. kesinlikle haklısın balm jovi palet her kadında bulunmalı ve sen onunla mucizeler yaratmışsın harika olmuş!!! çok sevdim ben göz makyajını arkadaşına da çok yakışmış:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkimiz de teşekkür ederiz :) İnsan çantasına Balm Jovi'yi attığı zaman zaten malzeme yükünün yarısını hafifletmiş oluyor!

      Sil
  3. Rujun rengi güzelmiş hangi ruj bu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürün fotoğraflama işleri bittikten sonra no name bir ruj paleti bulduk çekmecede, oradan dört beş farklı rengi karıştırdık. Ama arkadaşıma paleti zamanında nereden almış olduğunu sorarım, umarım hatırlıyordur:)

      Sil
    2. resimde bir ruj var o paletmi :))

      Sil
    3. Yok, değil. O ruju hiç kullanmadık. Daha doğrusu makyajı koyultunca, o ruj da çok koyu olduğu için makyajı boğmayalım dedik. Bizim kullandığımız palet buydu: http://img03.blogcu.com/images/z/e/h/zehranindunyasi/avon_dan_8_ayri_renkte_palet_ruj__19015669_0_1249401244.jpg

      Ama şu anda satışta mı bilmiyorum.

      Sil
    4. hayır yok artık :)) avon yenilendi zaten..

      Sil
  4. Çok güzel olmuş! Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil



blogger template by lovebird