10 Ocak 2014 Cuma

H&M Liquid Eyeliner


İstanbul seyahatlerimden biri sırasında H&M'e uğrama fırsatı buldum ancak ürün yazısını hazırlamayı sürekli ihmal ettim.

Şu anda yaşadığım şehirde H&M bulunmuyor. Bu benim için büyük bir kayıp değil, zira H&M'in ürettiği giysilerin kalıplarını, vücut yapıma hiç ama hiç yakıştırmıyorum. Son on yıl içinde bu mağaza zincirinin kapısından toplasanız üç kere filan girmişimdir.

Bu seferki ziyaretimin sebebi, H&M'in yeni çıkardığı ve bloggerlar arasında büyük heyecana neden olan kozmetik ürünlerini denemekti. Hal böyle olunca, Forum İstanbul'un yolunu tuttum.

H&M benim için hayal kırıklığı olmaya devam ediyor.
Ben, alışveriş öncesinde dersini çalışan bir insanım. Dolayısıyla içeri adım attığım anda ne satın alacağımı biliyordum. Ne var ki mağazanın ilgiden alakadan haberi olmayan görevlileri tepemi attırdı.

Kozmetik reyonunun yerini sorduğumda, yüzüme boş boş bakıldı.
Sonra da orta yerdeki içi karıştırmalık kübik çanak tipi tezgahlar gösterildi.

Far paletlerinin yerini sordum.
"Bizim öyle bir üründen haberimiz yok" cevabını aldım.

Bir başka rezillik ise kozmetik ürünlerinin durumuydu.
Zaten ürünler, dandik şeffaf plastik poşetlere konmuştu. Bu poşetler açılmış, ürünlerin kendileri açılmış, dökülmüş. Hijyen sıfır. Her taraf her tarafta. Ortada tester namına bir şey yok. Felaket yani.

Tüm bu karmaşada, "Madem bu kadar yol geldim, elim boş çıkmayayım" dedim ve yukarıda fotoğrafınızı gördüğünüz lila renkli eyelinerı aldım.



Ambalaj çok cici. Ürünün hafif sedefli, güzel bir yapısı var. Sürümü kolay. Ne var ki ben bu ürünün denemesi sırasında çok büyük bir hata yaptım ve eyelinerı, baz sürülmemiş göz kapağına çekmek gibi bir gaflette bulundum.

Sonuç mu? Göz kapağım, kaş kemiğinin altındaki crease bölgesine yapıştı, gözlerimi rahatça hareket ettiremez oldum ve delirdim.

Sonra far bazı sürerek ikinci bir şans daha vermeye karar verdim, bu sefer nispeten daha memnun kaldım.


Ürünün bir eksisi de, ne kadar özenli sürerseniz sürün, eninde ve sonunda kirpiğinize doğru akma yapıyor. Özetle bu, benim için bir daha gidip asla satın almayacağım bir eyeliner oldu. Mağazada sinirlendiğime de değmezz, verdiğim paraya da. Aman aman pahalı bir ürün değildi, iki üç ay önce aldığım için fiyatını net olarak hatırlayamıyorum. Ama 6 - 7 liralık bir şey olması lazım. Hafızam beni yanıltmıyorsa elektrik mavisi ve turkuaz renkleri de vardı.

Sizin böyle kötü H&M deneyimleriniz var mı? Markanın kozmetik ürünlerinden kullandınız mı? Memnun musunuz?

23 yorum :

  1. H&M'in hiçbir kozmetik ürününü kullanmadım ama merak etmiyorum desem yalan olur. Bu arada rengini pek beğenemedim eyeliner'ın :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç renkli eyeliner kullanmamıştım, alayım dedim. Keşke elektrik mavisi filan alsaymışım diyorum ben de.

      Sil
  2. ben keşke H&M buradada olsa diyenlerdenim
    bazı parçaları çok beğeniyorumm
    bende pek beğenmedim rengi
    çok çiğ geldi bana ama kozmetik satılan bir yerde hijyene dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum
    şaşırdımm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felaket felaket! H&M genelde dağınık bir yer ama, hele indirim zamanı aman aman!

      Sil
    2. Ha bu arada minik bir ek, H&M'in tek güzel yanı takıları :)

      Sil
  3. ben de H&M yi bloggerlardan duydum valla :) kıyafetlerini beğenmedim bi şeye benzetemedim açıkçası :) hani salaş tarzı da severim ama :)
    takılarını beğendim açıkçası almadım ama beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takılar güzeeeel! Mesela ben uzun zamandır lades kemiği formunda kolye arıyordum, H&M'de bulabilmiştim. Orijinal şeyler çalışıyorlar genelde.

      Sil
  4. ben de H&M bizim şehrimizde olsun diyenlerdenim:))) herşeyini değil ama bazı ürünlerini seviyorum, arada İstanbul'a gittiğimde uğrarım... Ama kozmetik ürünlerinde hijyen çok önemli, fast fashion bir marka da olsa kozmetik kalitesine önem vermeli böle bir koleksiyon çıkarıyorsa değil mi? Bir de müşteri hizmetleri günümüzde bu kadar önemliyken bu tarz tavır içinde olmaları da hoş olmamış cnm.
    Ama sonuç olarak bu eyeliner güzel gözlerine çok yakışmış:))) kaşlarının hayranı oldum ben de kalınlaştırmakla uğraşıyorum ama olmuyor:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takı konusunda tek geçerim ama diğer parçaları genelde dandik kalıyor. Misal, zamanında bir şemsiye almıştım, ilk yağmurda elimde kaldı. Atkı hediye gelmişti, söküldü vs.
      Ben kaşlarımı ortaları ve uçları hafif toplamak dışında bugüne kadar hiç almadım, doğduğumdaki şekli nasılsa hala aynı :)

      Sil
  5. H&M bencede eskişehire açılmalı diyorum.Ve gayet hoş olmuş lila yakışmış sana yüzünü gören tek blogger ;) olarak sölüyorum bunu canım benim :) Bugün senin kolyeni taktım tekrar teşekkür ederim.Buarada neden hijyen konusunda bukadar sorumsuz olduklarını anlamadım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tester olmamasından kaynaklı bir sorundur diye düşünüyorum, önüne gelen eline gelen ilk ürünü açmış.
      Yüzümü gören ilk blogger olarak sana teşekkür ediyorum :P
      Kolyeni de çoook güzel günlerde kullan. Ben daha senin kıyafetlerin postunu hazırlayacağım ya, dur bu akşam bakayım. Bu yazının fotoğrafları önden editlenmişti, ondan bunu girmiş bulundum :)
      Ayrıca H&M'den önde Body Shop açılsın diyorum! Esas eksiğimiz Body Shop! :(

      Sil
  6. O karishtirmalik tezgahlardan ben de nasil tiksiniyorum bi bilsen.Renk çok güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim, ben çok sevemedim nedense.

      Sil
  7. Kalem rujlarından almıştım işte 2 tane birini beğendim ama diğerinden nefret ettim :) çokta iyi değiller daha almam kozmetikten birşey , ama fırçalarına bayıldım !! güle güle kullan,canım rengi hoş aslında ayrıca bu rengi parmağına alıp far olaran kullanıp üzerine menekşe mor tonlarında bir farla gölge falan yapabilirsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de gönlümden fırça almak geçiyordu ama işte.. Ortada neredeyse hiçbir şey yoktu!

      Sil
  8. CANIIM Merhaba benimde bir bloğum var bloğuma bekleriim sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Magaza calisanlarinin davranislari biraz sikintili olmus canim , ben h&min kozmetik urunlerini bikac yil once kullanip memnun kalmamistim. Su an ne durumdadir bilmiyorum gerci ama eyeliner pek hos degilmis , nitekim bu markanin uzmanlik alanida kozmetik degil o yuzden bosuna para vermemekte yarar var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurumsallığa yakışmayan hareketlerrrr...

      Sil
  10. Kozmetikle ilgili değil ama sizi mimledim :) Yazmak isterseniz başka bir açıdan da tanımış oluruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fırsatta yapacağım, teşekkürler!

      Sil
  11. Pudriyerimmmmm mimlendin ;) http://forbeautyy.blogspot.com.tr/2014/01/mim-10-ksa-dair-favorilerim.html

    YanıtlaSil



blogger template by lovebird