26 Şubat 2014 Çarşamba

Allık Uygulaması Nasıl Yapılır?

Merhaba!

Aslında bu konuda gönderi hazırlamak gibi bir niyetim yoktu. Çünkü allığın nasıl sürülmesi gerektiği konusu her yerde sık sık ele alınıp dile getiriliyor, "makyaj hataları" başlıklı videolarda ve blog içeriklerinde "Heidi gibi olmayın!" diye özellikle vurgulanıyor.

Ancak ne zaman "Artık yurdum kadını öğrenmiştir, biliyordur nasıl allık süreceğini!" diye düşünsem, ayaklı bir felaketle karşılaşıyorum. Güleyim mi, ağlayayım mı şaşırıyorum. O zaman anlıyorum ki, kırk bin blog içeriği yazılmış ama bir arpa boyu yol gidilememiş.

Bu nedenle, yapılan makyajı ya taçlandıran ya da yerin dibine sokan allık mevzusunu, başlıklar altında incelemek ve sizlere sunmak istiyorum. 

BAŞLARKEN..

Yüzünüzü tanıyın. Elmacık kemiğiniz nerede, yanak elmanız nerede, çene hattınız nerede, şakağınız nereden başlıyor bunları bilin.


DOĞRU RENGİ SEÇMEK..

Piyasada şeker gibi duran, beni al beni al diye bağıran, sayısız tonda ve pigmentte, sayısız ürün var. Ancak teninize en doğal uyumu sağlayacak allığı edinmek istiyorsanız;

Soğuk alt tona sahip beyaz tenlilerde ŞEFTALİ
Sıcak alt tona sahip beyaz tenlilerde UÇUK PEMBE
Buğday tenlilerde BRONZ KEHRİBAR
Esmerlerde GÜL KURUSU en iyi sonucu verir.




Cilt alt tonunuzu bilmiyorsanız, bu yazımdan yararlanabilirsiniz.


NEREYE SÜRÜLÜR BU ALLIK?

Allık DAİMA elmacık kemiğinin üzerine uygulanır. Altına ya da üzerine değil.


ELMACIK KEMİĞİM NEREDE?

Yanaklarınızı içeri çekip balık surat olun.
Yüzünüzde çukurlaşan hat, elmacık kemiğinizin altıdır. Çıkık kalan kısım, elmacık kemiğinizin ta kendisidir.
Şimdi gülümseyin.
Gülümsediğinizde burnunuzun iki yanında tombullaşan kısımlara yanak elması adı verilir.
Allık uygulamasında ürün daima elmacık kemiklerinin üzerine sürülür. Yanak elmasında allık olup olmayacağına, yüz şekline göre karar verilir.

Yüz şekliniz hakkında emin değilseniz, bu yazıma bakabilirsiniz.


YÜZ ŞEKLİNE GÖRE YANAK ELMASINA ALLIK UYGULANMASI


SON OLARAK..

- Elmacık kemiğinize tam oturacak bir allık fırçası seçin.
- Küçük miktarlarda ve nazik dokunuşlarla çalışın.
- Yuvarlak hareketleri ilk uygulamada değil, dağıtmada kullanın.
- Tepeden ışık alan bir mekânda makyaj yapın. Çok parlak ışıklar, aşırı beyaz ışıklar ve yanlış yönden aydınlatma, aynada göz yanılmasına sebep olur. İç mekândayken son derece normal duran makyaj, dışarıda sirkten kaçmışsınız görünümüne bürünmesine yol açabilir.

Keyifli makyajlar!

13 yorum :

  1. Bende bunların hepsini bilip ama her seferindede birbirinden farklı yere uyğulayanlardanım :))) paylaşımın için teşekkürler bebek öperim kocaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen allığını gayet düzgün sürüyorsun, birinci elden şahidiyim :) Elmacık kemiklerin güzel, daha ne olsun?

      Sil
  2. Allık sürmeyi çok seviyorum ama bronzerla hiç ilgim yok hiç denemedim bile .)) Çok güzel bir yazı iyice bir okuyayım ben bunu. Daha öğrenecek çok şey var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bronzer allık olarak ya esmerlerde iyi duruyor ya da yazın iyice yandıktan ve güzel bir renk aldıktan sonra. Ben de çok beyaz olduğum için, bronzerla işim olmuyor. Kontürleme yapmak istediğimde de cildimin üç ton koyusu mat bir pudradan yararlanıyorum.

      Sil
  3. Paylaşımlarını severek takip ediyorum. Bu dayine güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler :)
    Bana da beklerim www.bengilisular.com :)

    YanıtlaSil
  4. Çok faydalı bir yazı olmuş, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Demek benim allik rengim uçuk pembe, ama ben seftali tonlarindan vazgeçemem kiii, iyi ki, alligi dozunda ve dogru uyguluyorum, insanin bazen yazik sana git yüzünü yika diyesi geliyor:(bu arada cliniquein cheek pop du galiba alliklari ne güzel öyle..

    YanıtlaSil
  6. Valla harika bir yazı olmuş, bir ben allığa alışamadım herhalde. Yeni yeni aramız düzeliyorken ilaç gibi oldu bu yazı, eline sağlık :) İzleyicin oldum, bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allıkla benim de fazlaca aram yok, kendiliğimden pembeleşiyorum zaten :) Yazının faydalı olmasına sevindim, çok teşekkür ederim!

      Sil



blogger template by lovebird