8 Şubat 2014 Cumartesi

Chanel Haute Couture Week İlhamlı Makyaj

Ocak ayının ilk haftasında Paris'te, Chanel'in geleneksel İlkbahar / Yaz haute couture defilesi gerçekleşti. Karl Lagerfeld'in dinamik modern ve klasik çizgileri buluşturan kreasyonu göz alıcıydı ama tabii ben bir moda bloggerı olmadığım için fazla detaya girmeyeceğim.

Saç modellerinden hiç hoşlanmadığımı belirterek, esas konumuz olan makyaja dönüyorum.


Catlinerlar oldukça cesur, dudaklar naturel pembelerde, porselen ten, kalın kaş kombinasyonu söz konusu. Makyajın en can alıcı noktası ise alt göz kapaklarının dibine yerleştirilen taşlar.

Bilirsiniz, ben gördüğüm makyajların birebir aynısını uygulamaktan ziyade ufak değişiklikler yapıp günlük hayatta kullanılabilecek kıvama getirmeyi severim. Bu sefer de gözümü, Chanel'in MUA'larının sanat eserine diktim.

Kendi makyajımda taş kullanmadım, çünkü itiraf edin; kim gece ya da gündüz, gözlerinin altı silme taşla gezer ki? Marjinal bir Hollywood aktristiyseniz ya da geceleri sahneye çıkıyorsanız 
o zaman tenzih ediyorum tabii!

Yine de arzu ederseniz, çoğu Gratis'te makyaj için yapıştırma taşlar bulunuyor, edinebilirsiniz.



Alt kirpik diplerindeki yoğun ışıltıyı taş olmaksızın sağlayabilmek için, Avon Color Trend serisinin gümüş rengi göz kalemini tercih ettim. Siz de bu iş için, sedef değil sim bazlı gümüş rengi bir kalem seçebilirsiniz. Ancak alt kirpik diplerinize de göz farı bazı uygulamayı ihmal etmeyin. Aksi takdirde çizgilere dolma ve birkaç dakika içinde akma problemiyle karşılaşabilirsiniz. Çünkü bu tarz kalemler, aşırı kremsi ve yoğun bir yapıda üretiliyor.

Sevgiler!

14 yorum :

  1. eline sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel olmus tatlim, kedi gözler zaten favorim;)

    YanıtlaSil
  3. Çok basarili olmuş ve çok güzel .Ben de deneyeceğim ama böyle muntazam eyeliner çekemiyorum ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden bu sözleri duymak beni son derece memnun etti Nilgün Hanım. Şayet Maybelline'in yukarıda adı geçen jel eyelinerından edinirseniz, kutunun içinden çıkan fırçanın kullanımda çok büyük kolaylık sağladığını göreceksiniz. Likitle uğraşırsanız, fazlaca sıvaşabilir. Sevgiler.

      Sil
  4. eline sağlık canım eyelinera bayıldım :)

    YanıtlaSil
  5. Yine harikalar yaratmışsın :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel duruyor bende bir kobay bulup bu makyaj türünü denemem lazım yapabilirmiyim acaba :) sende de çok güzel durmuş tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi arkadaşlar bu günler içindir Ebruuu!! :)

      Sil
  7. Çok güzel bir yayın olmuş, uygulamalar da harika görünüyor;) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşünüyorsanız ne mutlu bana! Teşekkür ederim!

      Sil



blogger template by lovebird